Meneer & Mevrouw Hoekstra

Hoekstra terug in winkel Meneer & Mevrouw Hoekstra

Onder de enthousiaste leiding van Erik Oomen en Coby Oomen-Hitman is Meneer & Mevrouw Hoekstra aan de Langebuorren uitgegroeid tot een toonaangevende kledingwinkel in Stiens en een belangrijke trekker voor het hele centrum. Gedreven door dit succes zochten de twee voor zichzelf stilaan naar een nieuwe prikkel, tegelijk wilden ze de winkel voor klanten en collega’s graag behouden. Met een geschikte overnamekandidaat, een Hoekstra nota bene, is dat perfect gelukt.

Afgelopen jaar zijn Erik en Coby benaderd door een geschikte kandidaat die de zaak wilde overnemen. Belangrijkste uitganspunt voor hen daarbij was dat het totale winkelconcept in haar huidige vorm voor klanten behouden zou worden en dat het personeel kon blijven. “Buiten onszelf wilden we eigenlijk alles bij het oude houden, we zijn enorm blij dat de nieuwe eigenaar dit ook zo ziet. Op basis van dat goede gevoel hebben we hem de zaak gegund en konden we om tafel over de verkoop,” aldus Erik en Coby. Het is bovendien geen onbekende voor de twee, dat versterkt hun gevoel over de goede intenties. De overdracht van de winkel is begin augustus dit jaar een feit.

Erik en Coby vieren jubileum met nieuw begin
Veel entrepreneurs zijn blij en tevreden als de zaken goed gaan. Dat is voor Erik en Coby natuurlijk ook zo, maar als rasechte ondernemers zijn ze toch ook altijd op zoek naar nieuwe inspirerende uitdagingen. Na een verhuizing van de winkel, verschillende verbouwingen en de introductie van een webshop was het voor beide gevoelsmatig ‘de hoogste tijd’ om andere wegen in te slaan. “Als datum is 1 augustus gekozen, toevalligerwijs ook het moment van ons 12,5 jarige jubileum aan de Langebuorren. Vieren we dat feestje op de volgende boeiende fase in ons leven,” zo grapt Erik.

Erik was eerder werkzaam in de autobranche, zette zich op diverse fronten in voor ondernemend Stiens en barst van de ideeën wat hij straks kan gaan doen. Voor Coby staat één ding vast; ze blijft graag met mensen werken en gaat gedeeltelijk terug naar haar ‘roots’. Voor het winkelavontuur in Stiens begon had ze verschillende functies in de gezondheidszorg. Met die ervaring, twee recent gevolgde opleidingen en diverse cursussen begint ze straks een praktijk aan huis. “Die is er op gericht het leven van mensen positief te veranderen met gezond eten, bewegen en een gezonde geest,” legt Coby uit. Ze wil daarbij ook zeker de samenwerking zoeken met collega-ondernemers in het vak. Tevens zal ze bij bedrijven op de werkvloer aan de slag gaan. De komende tijd zult u ongetwijfeld meer lezen over de plannen van Erik en Coby.

Meneer & Mevrouw Hoekstra blijft zoals het is
Het winkelconcept van Meneer & Mevrouw Hoekstra, het team, de gezelligheid en de merken, dat staat allemaal als een huis en zal door de nieuwe eigenaar in deze lijn doorgezet worden, inclusief de naam. Voor wat betreft de naam is dit een verhaal met een bijzondere wending. Erik en Coby hebben de zaak destijds overgenomen van Taco en Corrie Hoekstra, die toen met pensioen gingen. Nu komt de winkel terug in de familie en wel bij hun zoon Wim Hoekstra.

Via verschillende functies in de detailhandel groeide hij door naar de functie van verkoopmanager voor de landelijke ketens WE en Ziengs schoenen. De laatste 5 jaar is Wim werkzaam geweest bij Blokker in de functie van Franchise Manager. “Ik ben enorm dankbaar dat Erik en Coby mij deze kans gunnen. Het geeft veel vertrouwen dat we vanaf de eerste gesprekken dezelfde toekomstvisie voor ogen hebben. Hoe bijzonder is het dat ik nu in de voetsporen van mijn familie kan en mag treden! Voor mij is de cirkel rond, dit is altijd mijn ambitie geweest en het is een droom die uitkomt,” besluit Wim enthousiast.

Bezoek onze webshop