Meneer & Mevrouw Hoekstra

Wim Hoekstra

Ondernemer & Gastheer

Voor Wim is de winkel een droom die uit gekomen is, een lang gekoesterde wens die in 2022 in vervulling is gegaan!

Als vierde generatie van de familie Hoekstra die werkzaam is in de winkel, drijft Wim op persoonlijk contact, kleding, veel lachen, soms een traan en de hectiek van detailhandel. Dichtbij klanten staan. Het is altijd mijn droom geweest om de winkel ‘over te nemen’, dat zei ik veertig jaar geleden in Hallum al tegen pake Meindert.

Zijn laatste twee opleidingen geven goed weer welke ambities Wim op jongere leeftijd al had; de HEAO Commerciële Economie en de Textiel Management School (1998).

Na deze opleidingen is Wim begonnen als vertegenwoordiger bij PME Legend, in Zuid Nederland. Vervolgens heeft Wim de eerste stap gezet richting ondernemerschap, door samen met zijn ouders in 2002 SOLE DEPARTMENT op te zetten. Een nieuwe winkel, in het centrum van Stiens. Dit had de opstap moeten zijn om in 2010 Hoekstra Mannenmode over te nemen, maar het is destijds helaas anders gelopen. SOLE DEPARMENT overleefde de eerste crises na de invoering van de Euro niet en het feit dat tegelijkertijd de Langebuorren langdurig gerenoveerd werd, heeft niet geholpen.

‘Daarbij was ik toen twintig jaar jonger en heb ik fouten gemaakt, waarvan ik veel geleerd heb.‘ In 2007 is Wim voor WE Fashion gaan werken en heeft hij zich verder ontwikkeld in Bedrijfskunde en Retail Management. Via de Bestseller Group is Wim in 2012 bij Ziengs Schoenen terecht gekomen, waar hij twee jaar als Verkoopdirecteur gewerkt heeft.

In 2015 en 2016 heb ik me als ZZP’er als Consultant ingezet voor ondernemers, omdat ik een sparringspartner gemist had in de periode van SOLE DEPT.  Vanuit die functie is Wim in contact gekomen met Blokker, waar grote aanpassingen doorgevoerd moesten worden op het gebied van Formule en Franchise. Binnen Blokker is Wim doorgegroeid van Commercieel Manager Franchise tot Franchise Manager, wat typerend is voor zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

“En met dezelfde vastberadenheid neem ik nu deze stap, met het besef dat ik dit nooit alleen zou kunnen doen. Gesteund door Therese (mijn ‘mevrouw’ Hoekstra), onze kinderen, mijn ouders, familie en lieve vrienden voel ik vertrouwen. Ondersteund en geholpen door het enthousiasme en de energie van het team gaan we ervoor! Ik heet dan wel Hoekstra, maar samen zijn wij Hoekstra, en dat blijven wij!”

– DICHTBIJ SINDS 1910 –


Terug naar het teamoverzicht
Bezoek onze webshop