Meneer & Mevrouw Hoekstra

Wim Hoekstra

Eigenaar

Voor Wim is de winkel een droom die uitkomt, een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat. Als vierde generatie van de Hoekstra familie die werkzaam is in de winkel drijft Wim op persoonlijk contact, kleding, veel lachen, soms een traan en de hectiek van detailhandel. Dichtbij de klanten staan. Het is altijd mijn droom geweest om de winkel ‘over te nemen’, dat zei ik veertig jaar geleden in Hallum al tegen pake Hoekstra. En nu is het zover per 01 augustus 2022 ben ik de nieuwe eigenaar van Meneer& Meneer Hoekstra.

Zijn laatste twee opleidingen geven goed weer welke ambities Wim op jongere leeftijd al had; de HEAO Commerciële Economie en de Textiel Management School (1998). Na deze opleidingen is Wim begonnen als vertegenwoordiger bij PME Legend, in Zuid Nederland ( toen nog Pall Mall Clothing ). Vervolgens heeft Wim de eerste stap gezet richting ondernemerschap, door samen met zijn vader in 2002 SOLE DEPARTMENT op te zetten. Een nieuwe winkel, ook in het centrum van Stiens. Dit had de opstap moeten zijn om in 2010 Hoekstra Mannenmode over te nemen, maar het is toen helaas anders gelopen. SOLE DEPARMENT overleefde de eerste crises na de invoering van de Euro niet en het feit dat tegelijkertijd de Langebuorren langdurig gerenoveerd werd, heeft niet geholpen. ‘Daarbij was ik toen twintig jaar jonger en heb ik fouten gemaakt, waarvan ik veel geleerd heb.‘

In 2007 is Wim voor WE Fashion gaan werken, heeft hij zich verder ontwikkeld. Via Bestseller is Wim in 2012 bij Ziengs Schoenen terecht gekomen., waar hij twee jaar als Verkoopmanager gewerkt heeft. In 2015 en 2016 heb ik me als ZZP’er ingezet als Retailconsultant, omdat ik zo functie gemist had in de periode van SOLE DEPARTMENT. Een sparringspartner die zakelijk meekijkt in de bedrijfsvoering. Vanuit die rol is Wim de laatste jaren werkzaam geweest bij Blokker, waar grote aanpassingen doorgevoerd moesten worden op het gebied van Formule en Franchise. Daarbij is Wim doorgegroeid van Commercieel Manager Franchise tot Franchise Manager, wat typerend is voor zijn vastberadenheid.

En met dezelfde vastberadenheid neem ik nu deze stap, met het besef dat ik dit nooit alleen zou kunnen doen. Gesteund door Therese (mijn mevrouw Hoekstra), de kinderen, mijn ouders, familie en lieve vrienden voel ik vertrouwen. Ondersteund door Erik en Coby, en geholpen door het enthousiasme en de energie van het team gaan we ervoor! Ik heet dan wel Hoekstra, maar samen wij zijn Hoekstra, en dat blijven wij!


Terug naar het teamoverzicht
Bezoek onze webshop